14 januari 2010

Jesper!

nu har jesper åkt hem igen :( jag vill inte att han skall åka hem... men jag längtar tills han kommer hem i Juni.. eller så åker jag ner till melbourne i april?
om man tar ett billigt flyg till london typ o sen åka ifrån där?
idag skall jag ringa jessica, de va allt för länge sedan tycker jag.. idag äre slapp dag, hoppade över jobbet för att fixa en sak.. ngra av er vet vad de handlar om.. och imorgon skall jag jobba fram till lördag o söndag nästa vecka, gött med pengar änna! de kan bli gött i plånboken, åker troligen hem veckan efter...

Ne nu får jag göra ngt annat.. ttyp planera lite :) finns på nallen
nya träningsövningar inför imorgon och de senaste 4 månaderna..

Nedan kommer 4 basövningar som stimulerar större delen av kroppens muskulatur.

Bänkpress
Bänkpress är förmodligen den mest kända och mest populära övningen på gymmet. Övningen utförs liggande på bänk med skivstång där den primära muskelstimulansen ligger på bröstmuskulaturen följt av triceps och framsida axlar.

bänkpress

Knäböj
Knäböj anses vara den bästa benövningen och bör finnas med i varje träningsprogram. Baksida lår, framsida lår och rumpan stimuleras i övningen. Beroende på övningens rörelselängd och benens position kan man reglera muskelstimulansen till en viss del.

knäböj

Marklyft
Marklyft är troligtvis den övning som stimulerar flest muskler samtidigt och är den absolut bästa ryggövningen. Marklyft stimulerar i stort sett hela ryggen och även ben. Marklyft kan varieras med olika övningsutföranden som bland annat stela marklyft.

marklyft

Militärpress
Militärpress är det ultimata axelövningen och stimulerar även triceps. Övningen genomförs med skivstång på framför huvud.

militärpress

Vid basövningar är det alltid viktigt att man tänker på teknik och utförande. Använd lättare vikter till dess att du kan utföra övningen korrekt utan risk för skada.